Solana Coin (SOL) Yorumları & Analizleri

Bir yıldan az bir sürede emsali görülmemiş bir yükselme gösteren Solana Coin (SOL) yorum ve analizleri ne diyor?

Solana, piyasadaki blok zincirlerini ölçeklenebilir yaparak en büyük sorunlardan birini ortadan kaldırmayı hedeflemiş, kripto para birimlerinin küresel anlamda tanınması için büyük bir adım oluşturmuştur. Devrim niteliğindeki teknolojisi sayesinde fiat para birimlerinin ödeme sistemlerine rakip olabilecek en iyi yazılımlardan birine sahiptir. Şu an için başa baş bir rekabetten söz etmek mümkün değil ama, bugüne kadar görülmemiş bir adım attığı kesin. Saniyede 50 binden fazla işlem gerçekleştirebilme özelliği ile Binance gibi dünyanın en büyük kripto para birimlerinin ilgisini çekmeyi başarmıştır.

Solana’nın yaratıcısı olan Anatoly Yakovenko, Qualcomm ve Dropbox firmalarında yazılım mühendisi olarak çalışmış ve algoritma konusundaki deneyimleri coin sistemi üzerine aktarmıştır. Solana coin yükselir mi, şu an neden bu kadar yüksek gibi sorulara cevap vermeden önce, yakın geçmişteki sıçramalarına ve analizlerine bakış atalım.

SOL coin, bu yılın ocak ayında sadece 1.60 dolardan işlem görüyordu. Gelecek vaad eden bir altcoin olarak 3.88 dolarda direnç sağlamayı başardı ve tacirlerini dikkatini çekmeyi başaran veritabanı popülerliğini arttırdı. Ayrıca SOL ve ATOM’un birlikte çalışabilirliği, bu artışta önemli etki sağladı. Öyle ki, 2021 yılının ilk aylarında sarsıntılı bir düşüş yaşayan Bitcoin’in etkileri neredeyse tüm altcoinleri etkiledi ancak Solana Coin bunlardan muaf kaldı. Şubat ayının ilk işlem saatlerinde küçük çaplı düşüşler yaşandı ancak geri toparlanmasını bildi ve sonunda 14 dolar civarlarında bir direnç sağladı.

DeFi entegrasyonlarından aldığı destek, SOL’un başarısının altındaki bir başka etken. Kendi ekosistemini yaratmaya yaklaştıkça, Ethereum’a aday olmaya biraz daha yaklaşıyor. Ethereum ağındaki yüksek ücretleri azaltmak isteyen SushiSwap, yakın tarihte Solana ile bir ortaklığa gidebilir. Bu haberlerin söylentisi dahi, tacirleri heyecanlandırdı. Daha önceki makalelerimizde bahsettiğimiz gibi, teklifin geçmesi için, token sahiplerinin oy birliğinden geçmesi gerekiyor fakat bu konuda herhangi bir soru işareti gözükmüyor gibi.

22 Şubat’ta ATOM fiyatları % 35 oranında düşerek 15.07 dolara kadar geriledi, ancak protokol güncelleme haberleri ve boğaların dip satın alımı fiyatın 19.83 dolara yükselmesini sağladı. Piyasaya tutunmak için ekosistem yaratma ihtiyacı olan blok zincirleri, birlikte çalışabilirlik için yeni protokol arayışlarındalar. IBC, Cosmos ekosistemindeki projelerin hızla gelişen DeFi sektöründe kullanılmasına izin vererek, Kava ve Band protokolü gibi projelere yeni bir işlevsellik düzeyi getiriyor. Binance Smart Chain gibi protokollerle gelecekteki entegrasyonlar, token kullanımını daha da genişletecek ve ATOM, blok zincir teknolojisi gittikçe daha fazla ana akım haline geldikçe daha da yukarı yönlü bir konumdadır.

Salona Vakfı, piyasaya 489 milyon token süreceğini duyurmuştu. Bu duyurudan sonra 260 milyon token çoktan piyasaya sürüldü. 2021 yılının ortalarında 20 dolarda direnç sağlaması beklenen Salona, ilerleyen birkaç ay boyunca 25 ila 35 dolar arasında işlem görebilir. Ağ üzerindeki genişlemelere ve ortaklıklara odaklanarak uzun vadede bugün olduğu konumdan çok üst seviyelerde olması muhtemel görünüyor.

Sonuç olarak SOL, kısa ve uzun vadede gelecek vadeden kripto para birimleri arasında yer almakta. Yatırımlarını kaliteli ve güvenilir platformlar üzerinden yapmak isteyenler için en ideal platform Binance gibi gözüküyor. Tamamen Türkçe destekli, kullanıcı dostu ve güvenli bir uygulama olan platform, her gün milyonlarca dolarlık işlem hacmi ile işlem yapmakta. Dünyanın en büyük kripto para borsasında cazip komisyon bedelleri ile sorunsuz işlem yapmanın garanti olduğu platforma giriş yapmak için buraya tıklayabilirsiniz.  

One thought on “Solana Coin (SOL) Yorumları & Analizleri

  1. Solana’ya güvenim tam. Tüm porftöyümü sattım buna dipten girdim. Şimdiden kardayım ama uzun vadeli tutacağım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir